Częste pytania

Z ogromu zadawanych przez Was pytań wybraliśmy te pojawiające się najczęściej.

1. Podać datę przyjęcia, miejsce i liczbę gości. 2. Wybrać styl baru i dress code baristów 3. Uzgodnić menu 4. Uzgodnić czas trwania obsługi 5. Zdecydować o dodatkowych usługach i atrakcjach (jak obsługa przez Marcina "Makiato" czy pokaz cocktaili kawowych) 6. Skontaktować nas z wedding planerem lub managerem lokalu, w którym odbędzie się przyjęcie

Do obsługi małego i średniego przyjęcia (do 150 osób) wystarczą dwa metry kwadratowe. Dla większej liczby gości potrzebujemy więcej miejsca. Ile dokładnie? Odezwij się do nas - dopasujemy ilość i wielkość barów indywidualnie do wielkości imprezy.

Mamy dla Was bary w trzech stylach do wyboru! Boho, industrial i modern. Ich zdjęcia znajdziecie w naszej Galerii

Zapewniamy absolutnie wszystko. Przyjedziemy z wybranym przez Was barem, całym niezbędnym do parzenia kawy sprzętem i akcesoriami, mamy nawet własne filtry i pompy do wody. Jeśli trzeba zapewnimy porcelanę . Oczywiście przywieziemy potrzebne produkty: kawę (nie tylko ziarna do ekspresu; będzie też przelewowa i bezkofeinowa), mleko (zwykłe, bez laktozy, roślinne). Całość ogarną nasi fantastyczni bariści, którzy będą dla Was i Waszych Gości parzyć kawę przez 5-6 godzin (lub dłużej według indywidualnych uzgodnień)

Obsługa trwa 5-6 godzin. Zaczynamy parzyć kawę tuż po obiedzie, nie wcześniej, żeby nie zaburzać planu przyjęcia. Kończymy późnym wieczorem. Oczywiście, jeśli chcecie możemy zostać dłużej, ale z doświadczenia wiemy, że po 23 goście piją inne niż kawa trunki ;-)

Wybieramy kawy tak, żeby smakowały jak największej liczbie gości. Zawsze są to ziarna z najwyższej kawowej półki, tej samej, z której korzystamy startując w kawowych zawodach.

ak najbardziej! Zawsze zabieramy ze sobą przynajmniej jeden rodzaj mleka roślinnego.

Jeśli zdecydujecie się na kawowo-cocktailowy pokaz z degustacją będziecie mogli spróbować drinków, które Marcin „Makiato” Wójciak przygotowywał na kawowych mistrzostwach Polski i świata zdobywając tytuł wicemistrza świata w prestiżowym konkursie Coffee in Good Spirits. Co zaserwujemy? Między innymi wariacje klasycznych koktajli, np. Espresso Martini w wiśniowo-czekoladowej wersji i autorskie kompozycje, takie jak deserowe połączenie whisky z daktylami i kawą albo cudownie rozgrzewającego połączenia kawy, rumu, pomarańczy i lawendy. Które dokładnie cocktaile przygotujemy ustalimy z Wami, dopasowując między innymi do pory roku. PS Pamiętajcie, że to nie obsługa barmańska przyjęcia a pokaz połączony z degustacją. Porcje cocktaili to kilkadziesiąt ml dla każdej (dorosłej) osoby.

Marcin „Makiato” dba o jakość usług Cupple; m.in. wybiera ziarna kawy i szkoli baristów. Oczywiście może osobiście pojawić się na Waszym przyjęciu i przygotowywać kawy dla Was i Waszych gości, za dodatkową opłatą.

Liczbę baristów i ilość ekspresów dopasujemy do liczby gości na weselu, tak, żeby jak najszybciej rozładować kolejkę po kawę. A kolejka będzie na pewno, wśród gości szybko rozchodzi się wiadomość o mocnym espresso i kremowym cappuccino.

O wszystko zadbamy my! Niczym nie musicie się martwić. Weźmiemy na siebie kontakt z salą weselną, dogadamy z nimi kwestie prądu, filiżanek i całej reszty. Wam pozostanie cieszyć się dobrą kawą na przyjęciu.

Gwarancją rezerwacji terminu jest podpisanie umowy i wpłata 25% zadatku.

Cena kawowego baru na wesele zaczyna się od 3000 pln a zależy przede wszystkim od ilości gości (im więcej osób na przyjęciu, tym więcej ekspresów i baristów musimy zaangażować) i terminu imprezy (w sezonie letnim ceny są wyższe). Obsługa kawowa z udziałem Marcina “Makiato” Wójciaka to dodatkowe 1800 pln. Pokaz z degustacją kawowych cocktaili wicemistrza świata dla małego wesela (do 50 gości) to 1500 pln, powyżej 50 osób wycenę tworzymy indywidualnie.